Vi hedder Niels og Betina og vi bor med vores 6 vizslaèr, i et ældre hus på landet tæt på skov og strand.

Niels er vokset op med blandings hund og har tidligere haft cavalier King Charles spaniels som familie hunde.

Jeg er vokset op med blandings hund samt schæferhunde og har selv haft Australske kelpier, shetland sheepdogs og Malinois som har været brugt til udstilling og prøver, Har blandt andet deltage til DCH DM med den ene sheltie.

Jeg fik først gang kendskab til Vizslaen tilbage i 1983, da noget af min familie anskaffede sig både en tæve og en hanhund.

Hanhunde kom i en periode til at bo hos os. Da min far skulle træne den til jagt. Det var verdens dejligste hund og lige siden har jeg tænkt at en dag skulle jeg have en vizsla.


Vores hunde fungerer først og fremmest som familiehunde, men de bliver også brugt til udstillinger samt til diverse prøver fx schweiss prøver, markprøver og apporterings prøver.

Jeg er ret ny i det med jagtlige prøver. Men jeg tager diverse kurser og melder hundene til diverse træninger rundt omkring for at lære mest muligt og blive bedre til de forskellige discipliner der kan konkurreres i.


Niels sætter stor pris på familliehunde egenskaberne hos Vizslaen, det samme gør jeg men jeg sætter også stor pris på brugsegenskaberne og det er da også mig der træner med dem og stiller dem til prøver og på udstilling.


Endnu er der ikke nogen af os der er jægere, men jeg påtænker dog at erhverve mig et jagttegn, for at kunne bruge hundene til det også.

Ikke at det er en nødvendighed at være jæger for at kunne give en vizsla et godt liv. Bare den bliver aktiveret både mentalt og fysisk og bliver trænet efter positive begreber, da den ikke tåler en hård opdragelse.

Vizslaen har et stort behov for at få lov til at være en tæt del af familien, det er ikke uden grund at de bliver kaldet for velcro hunde. Hvis man tager hensyn til disse ting, så kan man sagtens få en glad og velafbalanceret hund.  Uden den skal bruges til jagt.

De kan fx bruges til agility, canicross, nose work osv.


Vores opdræt et et lille hobby opdræt, hvor hvalpene vokser op inde i huset, som en del af familien. De vil være vant til alle hverdagens lyde og de bliver aktiveret passende efter deres alder.